Karpers uitgezet in de Zaan

Maandag, 3 december 2018

Op de volgende pagina meer hierover.

In het kader van Spiegelkarper uitzet project Schermerboezem zijn afgelopen zaterdag 1 december 2018 voor het tweede jaar 50 spiegelkarpers uitgezet in de Zaan. De uitzet werd gerealiseerd door Hengelsportvereniging Zaanstad (HVZ) en sportvisserij Midwest Nederland.

De spiegel karpers hebben allemaal een uniek herkenningspatroon. Eigenlijk net als bij zebra’s . Elke vis heeft een tekening die vóór de uitzet wordt gefotografeerd en vastgelegd.
Ook de lengte en het gewicht wordt genoteerd en in een database opgeslagen. Als de vis gevangen wordt en de foto doorgegeven aan SMWN kan men zien hoe de vis zich heeft verplaatst en ontwikkeld.

Er was ruime belangstelling bij de uitzet die even over 11.00 uur begon door de leden van de HVZ karper commissie en sportvisserij Midwest Nederland. Er was lokale pers, enkele gemeenteraadsleden van VVD Zaanstad , bestuursleden en andere geïnteresseerden.
Een uitgebreid verslag volgt in het 1e nummer van het HVZ nieuws 2019.
De foto’s zijn van onze HVZ huisfotograaf Anton van Daal.