De HVZ controle commissie is op pad geweest.

Vrijdag, 19 april 2019

Altijd je papieren mee dus.

Op zondag 14 april is weer een groepscontrole uitgevoerd door 5 controleurs van de HVZ en 2 Boa’s van sportvisserij Midwest Nederland. Gezien de lage temperatuur en de gesloten tijd voor roofvis waren de verwachtingen niet al te hoog. De controles zijn in twee groepen uitgevoerd nl regio Zaanstreek Noord/Oost en regio Zuid/West. Er zijn 29 vissers aan de waterkant aangetroffen. Allen hadden de vispas keurig in orde. Wel werd een wedstrijdgroep aangetroffen die niet in bezit was van een wedstrijdvergunning. Door deze groep is verzocht alsnog een wedstrijdvergunning te verlenen na betaling van de kosten. Het controleteam heeft hierin toegestemd maar met waarschuwing dat dit eenmalig is.
Volgende keer zal gesommeerd worden in te pakken of worden de vispassen ingenomen.

Gelukkig kon het controleteam van Zuid/West nog assistentie verlenen bij de landing van een mooie schubkarper die net tijdens de controle bij een penvisser aanbeet.

Henk op den Akker