Hengelsportbeurs in het nieuws

Geslaagde veertigste HVZ hengelsportbeurs

ZAANDAM - Klokslag 10.00 uur opende wethouder Gerard Slegers op zondag 26 februari in sporthal Zaandam Zuid de jaarlijkse HVZ-hengelsportbeurs. Op dat moment stonden al circa honderdvijftig bezoekers voor de entree te wachten.

Wethouder sportzaken Gerard Slegers opende de HVZ-beurs. Hij gaf aan het mooi te vinden dat zelfs in een sporthal de hengelsport zo enthousiast wordt gepromoot. (Foto: Anton van Daal)Voordat de officiële handeling plaatsvond overhandigde HVZ-voorzitter Wim de Vries de wethouder twee waarde cheques. Een tegoedbon voor het samen vissen met vluchtelingen uit Oekraïne en één voor het samen vissen met bewoners van zorgcentra. Wim de Vries benadrukt dat naast de ontspanning en natuurbeleving die de hengelsport biedt ook op deze wijze aandacht is voor het sociaal maatschappelijke aspect. De wethouder was zeer verguld en erkentelijk. Hij zal er binnen Zaanstad - met de vrijwilligers van de HVZ - voor zorgdragen dat hieraan een goede invulling wordt gegeven.

Breed aanbod.
Ondertussen hadden de vele en trouwe vrijwilligers van de HVZ de sporthal ingericht met marktkramen, een terras en een ruilbeurs met ingebrachte hengelsportartikelen. Hengelsportwinkeliers, leden van de verschillende HVZ-commissies, vertegenwoordigers van de gemeente Zaanstad en het Landschap Noord Holland, alsmede medewerkers van overige organisaties stonden achter de kramen. Vele bezoekers gingen met koopjes huiswaarts. Alle attributen op de ruilbeurs waren grotendeels verkocht.

Al met al was het met zo’n duizend bezoekers een zeer geslaagde dag met alleen maar tevreden gezichten.

Bron Rodi media.