HVZ Hengelsportbeurs

De HVZ organiseert elk voorjaar een voor iedereen gratis toegankelijke hengelsportmanifestatie; de HVZ Hengelsportbeurs. In 2023 is dat op zondag 26 februari in Sporthal Zaanstad Zuid te Zaandam.Vooruitblik op de 2023 Beurs
De kern van de beurs wordt gevormd door de presentaties van de vele HVZ-commissies. Elk actief op een bepaald terrein van de hengelsport. Van vliegvissen en vliegbinden, karpervissen tot zeevissen en alles wat de Zaanse polders en ver daarbuiten de sportvisser te bieden heeft. 

Rond die kern is er een keur aan regionale hengelsportzaken met zeer aantrekkelijke aanbiedingen voor het nieuwe seizoen. Daarnaast watersport, visvakantiereizen, hobby bouwers van hengels en kunstaas en voorlichting door hengelsportorganisaties als Sportvisserij Nederland.


Men kan  er er HVZ-lid worden en de HVZ VISpas bestellen. Leden konden er op vertoon van hun HVZ VISpas terecht voor een speciale Nachtvis- en/of Derde Hengeltoestemming of gebruik leefnet voor het HVZ-viswater.

De Federatie Mid West is aanwezig met een uitgebreide stand over zeevissen en loodvrij vissen/

Leuke prijzen zijn er ook in 2023 te winnen bij het Rad van Fortuin, terwijl men uitrust bij een consumptie op het terras.

De grootste attractie van de beurs is de Ruilbeurs. Bekend tot ver buiten de Zaanstreek en de grootste van Noord Holland waarvoor men graag en vroeg in de rij staat. Een marktplaats waar je overtollige hengelspullen een tweede leven krijgen en waar je voor weinig iets moois aanschaft.
Hoe en waar je je overtollige spullen kunt aanbieden voor verkoop leesje hier, onder Ruilbeurs Info.

Voor meer info over de beurs, email naar hengelsportbeurs@hvznet.nl tav. Frans Hagens.