Verslag selectie baarsvissen NK 2023.

Donderdag, 7 september 2023

Er is selectie gevist voor het NK Baars in Wormerveer.

Baars Selectie regio West van Midwest Nederland.

Zondag 3 September in Wormerveer was het om 07.00 uur melden bij Café Jasper Sman voor de loting voor de Selectie wedstrijd Baars vissen.
Voor sommige is dat erg vroeg maar met een lekker bakkie en prachtig mooi weer dan verzacht dat de pijn wel.

Frans Hogeterp heeft het stokje overgenomen van Willem Spijkerman en mocht het evenement namens HVZ organiseren.

Na de loting vertrokken we naar de Tulpkade in Wormerveer waar het parcours er netjes bij lag alle stekken waren genummerd.
Op verschillende plekken stond wel veel riet maar voor de Baars vissers is dat geen probleem met al die riethaken die ze mee hebben.
Rond 08.00 uur werd het startsein gegeven door de tijdwaarnemer en dan vissen de baarsvissers 5 x 20 min. Na elke 20 minuten wordt er geteld.

Over de gehele wedstrijd gezien is er redelijk tot goed gevangen.
Bij de wissel naar de 3e ronde aan het eind van de sloot moesten vier visser op een stuk bermstrook vissen Voor, of achter huizen.
Bij aankomst werden de vissers en tijdwaarnemer opgewacht door een bewoner met het verzoek om te vertrekken omdat ze op eigen terrein stonden.(wat nergens was aangegeven)
Om het kort te gaan de politie kwam er aan te pas en deze kwamen (met 3 man er was melding van gemaakt) poolshoogte nemen en wilden geen medewerking verlenen aan deze flauwekul van de bewoners. Het was immers gewoon gemeentegrond en de vissers mochten blijven vissen (en terecht).

Wel triest dat er mensen zijn die proberen iemands hobby te verknallen, slecht geinformeerd zijn en zichzelf de halve wereld toe eigenen.

Halverwege de wedstrijd was de winnaar naar mijn idee al bekend en na afloop van de wedstrijd gingen wij terug naar Cafe Sman en de prijsuitreiking met de heerlijke ballen gehakt van Café Jasper Sman.

Er was voor iedereen prijs (levensmiddelen wat goed in de smaak viel)
Zelfs voor de tijdwaarnemer was er een heerlijk stuk kaas.

De uitslag van de eerste drie waren.

Pl.   Naam               Visclub           Stek        1ste Stek     2de Stek     3de Stek      4de Stek         5de Stek           Totaal

1   Henk Roos            Edam                 5             17                 8                   5                     29             22                    91

2  Jeroen Buijs          de Ringdijk         8             13                21                 3                     24                8                   79

3  Paul Beerepoot     de Ringdijk       11              5                 18                18                   15                7                   63