Three of a Kind 2022

Three of a kind wedstrijd

6 november was het zo ver eindelijk weer een echte roofviswedstrijd van de HVZ.
's morgens vroeg zou Piet nog eerst even goeie koffie zetten bij de vereniging en dan zouden wij elkaar treffen bij de trailerhelling. 
De weersvoorspelling was dramatisch te noemen; de hele dag regen maar in de middag pas echt zware buien. Aangekomen bij de helling was het gelukkig nog droog, in alle rust laten Piet en ik de boot het water in glijden. 
Rustig de spullen inladen en vlak voordat we zouden vertrekken zien we de eerste deelnemers aan komen rijden om ook hun boot te traileren.

Na wat opgewekte groeten en wat flauwe grappen varen we naar eetcafé de Old Rooster inmiddels het vertrouwde verzamelpunt voor de roofviswedstrijden die vanuit de boot op de Zaan gevist worden. 
Eenmaal aangemeerd aan de steiger komen de eerste enthousiastelingen ook aangevaren, gelukkig is het nog steeds droog.
Piet en ik trakteren iedereen op een vulkoek en een bakkie troost en vervolgens regelen we de inschrijvingen en worden de meetplanken uitgedeeld. 
Na een korte uitleg over het parcours en het reglement vertrekt om half negen iedereen in opperbeste stemming om een mooie baars, snoekbaars en snoek te vangen. 
Al binnen 5 minuten krijgen we via de app de eerste vangst door. 
Piet en ik vissen voor spek en bonen mee en zijn lekker aan het dropshotten, voor het eerst vang ik meer snoekbaarsjes dan Piet! De regen doet ondertussen flink zijn best om onze regenpakken op de proef te stellen. 
De eerste snoeken van over de meter komen binnen via de app en er zijn inmiddels ook meerdere snoekbaarzen gevangen. 
Ook Piet doet zijn uiterste best en vangt wederom een leuke stekelridder.
Om 14.00 is de wedstrijd afgelopen en na een drankje en hapje begint de prijsuitreiking. 
Ondanks het tegenvallende weer zijn de vangsten best goed te noemen, iedere boot heeft meerdere vissen gevangen, helaas heeft niet iedereen alle drie de soorten gevangen.

De nieuwe roofviskampioenen van de Zaanstreek zijn Klaas Huitema en Jelle Deinum.
Meerdere deelnemers komen ons bedanken voor de organisatie en geven aan volgend jaar weer mee te doen, altijd leuk dat soort reacties!

Iedereen ook namens ons bedankt voor de gezelligheid. Tot volgend jaar eerste zondag van november!

HVZ Roofviscommissie.

De uitslag in cijfers.Klik hier: